Med dampskip på fjorden!

D/S Stord I - Museumsskipet

«Stord I» er restaurert for å bli et attraktivt reise- og opplevelsestilbud for Vestlandet.
En maritim kulturskatt skal bli levende og kalle frem minner fra en 100-årig epoke i rutebåttrafikken i vårt distrikt.

Kom om bord – vær sammen i maritime kulturhistoriske omgivelser!

Foto: Harald Sætre

Foto: Harald Sætre

Turoversikt og billetter

I sesongen april – september arrangeres åpne passasjerturer med forhåndssalg av billetter. Under “Seilingsplan” finner du en oversikt over alle våre planlagte turer,
samt muligheten til å kjøpe billetter:

 

Vil du leie D/S Stord I?

D/S Stord I kan leies av privatpersoner, lag og organisasjoner til egne turopplegg.
For tilbud/booking: klikk her

Besetningen om bord i D/S Stord I ønsker deg velkommen om bord til en unik fjordtur med veteranskipet!

Bilde 2.png

«Stord I» har god plass, både ute på dekk og i salonger under dekk.

Under turen må hele skipet  oppleves – broen, maskinen, dekkene og salongene -  bli tatt med på omvisning med besetningen. Da kan du betrakte det indre livet om bord og få kunnskap om «gamle dampen» og hva den betyddde for utvikling av by og bygd på Vestlandet.

Dampskipet «Stord I» har ingen vanlig motorstøy og om bord kan du lett føre samtaler med andre – i seg selv er «lydbildet» en egen opplevelse!

Skipet har mange dekk. Her fordekket

Skipet har mange dekk. Her fordekket

du kan også sitte i gammeldagse dekkstoler og nyte turen på poopdekket/balustradedekket/soldekket, båtdekket og stormdekket…

du kan også sitte i gammeldagse dekkstoler og nyte turen på poopdekket/balustradedekket/soldekket, båtdekket og stormdekket…

Miljøbilder fra broen og maskinrommet:

Bilde 5.png
Bilde 6.png
Jazzcruise på Byfjorden

Jazzcruise på Byfjorden

D/S Stord I har restaurasjon, og fra byssen tilbys mat og drikke laget til og servert av skipets restaurasjonspersonell som også jobber dugnad.

Bilde 8.png

Fra  byssen tilbys følgende fra anretningen og baren i kafeteriaområdet midtskips på hoveddekket. Restaurasjonen kan gi menyforslag etter ønske, men har som standard:

Tradisjonell betasuppe
Svele                       Mineralvann
Vafler                     Øl
Kaffe                       Vin
Te

 
Kopp.png
 

 Fasiliteter:
1. plass salong – 22 spisegjester.
2. plass herresalong – 10 spisegjester.
2. plass dame- salong – 8 spisegjester.
Kafeteria – 40 spisegjester.

I tillegg kan det dekkes til 8 gjester i 1. plass herresalong,
og 6 gjester i 1. plassdamesalong, begge beliggende på øvre dekk.

Koldtbord servert på lukekarmen

Koldtbord servert på lukekarmen

1. plass spisesalong

1. plass spisesalong

Det er dekket i 2. plass herresalong

Det er dekket i 2. plass herresalong

Bilde 12.png